Skip to main content

Vanadisplan

Middag

Förrätter

Serveras med tamarindchutney och raita

  • Singara-piroger
    90:-
    Traditionella piroger fyllda med potatis, blomkål, gröna ärtor, ingefära och vitlök.
  • Auberginekyckling
    90:-
    Aubergine fylld med vitlöksmarinerad kyckling, linser, ingefära och spiskummin.
  • Mach mansho sobji
    95:-
    Stora, färska champinjoner som först fylls med räkor och kyckling och sedan paneras och friteras.
  • Scampicocktail
    90:-
    Scampi som fylls med ost och linser och sedan friteras. Serveras med två olika såser.
  • Grönskaspakura
    90:-

    En panerad grönsaksblandning och paneerbitar friterade i het olja för att uppnå en fyllig och krispig smak. Serveras med en frisk koriander- och myntasås

Mellanrätter

Bengaliska sällskapsrätter

  • Jali kabab
    140:-
    Traditionella bengaliska lammfärsbiffar med vitlök, spiskummin, senapsfrön, mynta och ingefära. Serveras med naanbröd, raita och sås.
  • Roti baji
    125:-
    Kryddigt rismjölsbröd med grönsaker i kokos. Serveras med mynta-raita.
  • Nawabi halim
    135:-
    Husmanskost från gamla Dhaka med lammfilé och fyra sorters linser. Kryddas med koriander, spiskummin och ingefära. Serveras med naanbröd.

Varmrätter


Från det Bengaliska köket

  • Shai korma
    195:-/225:-
    Högtidlig rätt från gamla Dhaka. Serveras i traditionell krämig sås med kokos, russin och cashewnötter. Välj mellan kyckling och lamm.
  • Dhaka josh
    195:-/225:-
    Traditionell bengalisk husmanskost. Den lena grytan serveras med papaya, blomkål, broccoli, ingefära och currysås. Välj mellan kyckling och lamm.
  • Aam nerikel
    195:-/225:-
    Fruktig gryta med färsk mango, rostade mandelspån, kokos och ingefära. Serveras med traditionell cashewnötsås. Välj mellan kyckling och lamm.
  • Sagwala
    195:-/225:-/225:-
    Currydoftande spenatgryta med paprika, ingefära och vitlök. Välj mellan kyckling, lamm eller scampi.
  • Bengali fire
    195:-/225:-/225:-
    Eldig gryta med Muskots egen kryddblandning. Välj mellan kyckling, lamm eller scampi.
  • Jahl korma
    195:-/225:-/225:-

    Sydbengalisk gryta, serveras i traditionell krämig sås med grön chili, kokos, russin och cashewnötter. Välj mellan kyckling, lamm eller scampi.

Bengalisk Festmat

  • Hasher josh
    260:-
    Klassisk bengalisk rätt, ankfilé med smak av spiskummin, svartpeppar, vitlök, ingefära och färsk koriander.
  • Pasanda
    245:-
    Bengalisk festmat. Saftiga lammkotletter serverade i krämig cashewsås med smak av kokos, vitlök och ingefära.
  • Lammsultan
    265:-

    Klassisk bengalisk festrätt. Grillade lammracks tillagad med frisk ingefära, vitlök, spiskummin och färsk koriander.

  • Nihari gost
    250:-
    Traditionell mustig lammläggsgryta från mogulriket kokt i fem timmar med färska örter. Serveras med nybakt naanbröd.
  • Porda biryani
    265:-
    Bengalisk festmat med mustiga lammkotletter, lammfärs-kofte och friterat ägg under krispigt naantäcke.
  • Masala Lamm Roast
    275:-

    Kryddig lammstek är en traditionell rätt från södra Bangladesh. Kött i tärningar tillagas med kryddor tills de är mjuka och rostas i en blandning av lök, kryddor och örter tills varje bit får en karamelliserad.

Från Tandooriugnen

Serveras med stekta grönsaker, färskos och traditionell sås.

  • Zhal Murog
    220:-
    Eldig kycklingfilé marinerad med grön chili, vitlök, ingefära, senap och cashewnötter.
  • Lamm haddi
    245:-
    Kryddiga lammkotletter marinerade med vitlök, ingefära, mynta, timjan och Muskots egen kryddblandning
  • Soresha scampi
    245:-
    Färsk scampi marinerad i citron, senap, vitlök, ingefära och yoghurt
  • Havsgrill
    235:-
    Laxfilé med vitlök, ingefära och kummin, torskfilé marinerad i örter och senapsmarinerad scampi.
  • Mix grill
    255:-

    En drömkombination av tre tandoorirätter (Eldiga Zhal Murog, kryddiga Lamm haddi och syrliga Soresha scampi.)

  • Chili Lamm pudina
    250:-

    Bengalisk rätt med grillad kryddig lammfilé, marinerad med vitlök, ingefära, mynta, timjan, chili och Muskots egna kryddblandning.

Vegetariskt

  • My heart beats
    195:-
    Champinjoner och ost tillagade med färsk ingefära, chili, vitlök och koriander. Serveras i grillad aubergine med tillhörande traditionell currysås.
  • Klassisk palak paneer
    190:-
    Ost och spenat i mild tomatbaserad currysås med smak av paprika, ingefära och vitlök.
  • Palak paneer kofte
    195:-
    Saftiga ost- och spenatbollar. Serveras med säsongens sparris och champinjoner i mild cashewnötssås.
  • Malai kofte
    195:-
    Saftiga grönsaks- och ostbollar i krämig cashewnötssås med smak av ingefära, vitlök och lime. Toppas med färsk koriander.
  • Panch meshali
    190:-
    Kryddiga linser och bönor. Serveras med ost, sparris, paprika och toppas med bengalisk linskofte.
  • Zucchine Ghonto
    195:-

    Gräddvit zucchini tillagad med champinioner och ost. Med smak av färsk ingefära, chili, vitlök och korriander. Serveras i krispigt friterat zucchiniskal med tillhörande traditionell currysås.

Veganskt

  • Earth balance
    195:-

    Saftiga Tofun och spenat i mild tomatbaserad currysås med smak av paprika, ingefära och vitlök.

  • From nature
    195:-

    Saftiga grönsaks bollar och grönsaker i currysås smak av ingefära, vitlök och lime.

  • Tofun do pyaza
    195:-

    Paneer Do Pyaza-receptet är en rik krämig Mughlai-rätt av mjuka tofukuber i en halvtorr sås gjord med lök,paprika kryddor, grädde och örter.

  • Labra
    190:-

    Mustig gryta med tomat, ingefära, vitlök och koriander. Serveras med säsongens grönsaker och fyra sorters linser.

  • Grilled pesto paneer
    210:-

    De tjocka mjuka tafunkuberna marineras i en smakrik pestosås och grillas sedan med extra virgin olivolja. Serveras med stekta grönsaker och traditionell sås.

Fisk & Skaldjur

  • Chingri dopiaza
    225:-
    Traditionella bengaliska räkor. Serveras i currysås med smak av tomat, purjolök, spiskummin och koriander.
  • Machar curry
    235:-
    Bengalisk husmanskost från havet. Torsk, lax och räkor tillagade med vitlök och senapsfrön från Dhakaregionen. En smakrik rätt som äts under vinterhalvåret i Bangladesh.
  • Tropical scampi
    240:-
    Grön gryta med härliga grönsaker och grillad scampi. Tillagas med färsk ingefära, vitlök, spiskummin och koriander.
  • Golden tiffin
    225:-
    Räkor i kokosmjölk med smak av chili, kanel och lime. Serveras med en bit av vår hemgjorda färskost.

Från det Indiska köket

  • Korai
    199:-/235:-/240:-
    Serveras i Muskots kryddiga korai-sås med grönsaker. Välj mellan grillad kyckling, lamm och scampi.
  • Balti Special
    195:-/235:-/240:-
    Mild, lite syrlig rätt som serveras i len baltisås och grönsaker. Välj mellan grillad kyckling, lamm och scampi.
  • Tikka butter masala
    190:-/195:-/235:-/240:-
    Serveras i en tomat- och cashewnötssås. Välj mellan färskost, kyckling, lamm eller scampi.

Thali

Har du svårt att välja en smak? Beställ en thali!
Då får du tre små rätter tillsammans med en soppa, chutney och raita. perfekt för oss som vill ha lite av allt...
  • Grön thali
    255:-
    Trio med två sorters vegetarisk gryta (en mild och en lite hetare) samt en vegetarisk grillrätt .
  • Mixed thali
    255:-
    Tre sorters bengaliska grytor. En inspirerad trio med kyckling, lamm och scampi.
  • Viking Thali
    395:-

    En Thali är en tallrik som består av flera olika rätter för att skapa en perfekt balanserad måltid. Det består av flera små kött och grönsaksrätter tillsammans med ris, bröd, chutney, även förrätt och efterrätt.

Bröd


Naan

Mjukt, platt bröd, direkt från tandooriugnen, rykande varmt ...
  • Naan naturell
    40:-
    Traditionellt indiskt naanbröd.
  • Vitlöksnaan
    40:-
    Traditionellt naanbröd smaksatt med vitlök.
  • Naan Peshwari
    45:-
    Naanbröd bakat med kokosflingor, mandelmassa och russin.
  • Naan koriander
    40:-
    Naanbröd smaksatt med färsk koriander.
  • Roti (glutenfri)
    40:-

    Tunt, ojdäst bröd som wokas i olja och därför får en fin, lätt sotad smak.

  • Paratha
    40:-

    Paratha är ett klassiskt indiskt bröd som steks i stekpanna och penslas med smör.

Sidorätter

Passar bra till huvudrätterna

  • Neramish badji
    60:-

    Säsongsgrönsaker tillagade på traditionellt bengaliskt vis. 

  • Tharka dall
    60:-
    Traditionell bengalisk linsgryta, som den görs hemma i Dhaka. Mild och mustig.
  • Zur zura gost
    70:-
    Pulled lamb på bengaliskt vis. Långkokt lammfilé ackompanjeras av lök, vitlök, ingefära, spiskummin och koriander.

Barn meny


  • Chickie yum
    135:-
    Kycklingklubbor grillade i tandooriugnen med mild sås. Välj mellan naanbröd och ris.
  • Tikka kiddo
    135:-
    Mild kycklinggryta som serveras i en tomat- och cashewnötssås. Serveras med ris.
  • Korma Sunshine
    135:-
    Högtidlig rätt från gamla Dhaka, här i barnversion. Serveras i traditionell krämig sås med kokos, russin och cashewnötter, mild och len. Välj mellan kyckling och lamm. Serveras med ris.
  • Cheezy, baby!
    125:-
    Ost och spenat i mild tomatbaserad currysås med smak av paprika, ingefära och vitlök. Serveras med ris.

Efterrätter


  • Icecream Sizzlar
    95:-
    Två sorters glass i saftig mjuk kaka serverad på vårt vis.
  • Bengalisk Saffranglass
    115:-

    Hemgjord och fyllig saffranglass med krossade pistagenötter och kardemumma. toppad med pistagenötter och granatäppelkärnor.

  • Tropisk chokladbrownie
    110:-

    Bengaliskt chokladbakverk med pistagenötter, mandel och kokos. Serveras med kolasås, färsk frukt och en skopa krämig glass.

Obs! Vi använder förstås bara MSC-märkt scampi i våra rätter. Allergisk? Prata med vår servis!